ТВ

Дързост и красота

Жанр Теленовела, Сериали
Режисьор Брадли Бел
Участват Сюзън Фланъри, Катрин Кели Ланг, Джон Маккук, Рон Мос
Година 23 март 1987
Времетраене 40 минути
IMDB

 "Докато се снима "Дързост и красота", БНТ ще излъчва епизодите!"

Най-популярният сапунен сериал, с най-висок зрителски рейтинг в Съединените щати и... България.

Най-гледаният телевизионен сериал в света се разпространява в 100 държави. Повече от 300 милиона зрители в света гледат всеки ден "Дързост и красота" . Първият епизод е излъчен в мрежата на СиБиЕс на 23 март 1987 година. Сериалът е съдаден като сапунена опера по идея на Уилям Бел и съпругата му Лий Филип Бел. "Дързост и красота" е  единственият американски сериал в жанра, чийто епизоди се превеждат на испански език за испаноезичните почитатели в Съединените щати. .
"Дързост и красота" се снима в Лос Анджелис, Калифрония. Сюжетът представя живота на фамилия Форестър, притежаваща модната империя "Форестър криейшънс". Основните герои са Ерик Форестър /Джон Маккук/, президент на модната компания, неговата съпруга Стефани /Сюзън Фланъри/,  техният най-голям син Ридж/Рон Мос/ и Брук Лоугън /Катрин Кели Ланг/, омъжвана и за бащата, и за сина Форестър. Брук е притежателка на по-големия дял във "Форестър криейшънс". Причината е, че тя открива печелившата формула "Билийв", която носи много пари. Основният конкурент на Форестър е модната агенция "Спектра фешънс". Конфликътът между двете модни фамилии е една от главните сюжетни линнии.

Вече 17 години, от 1993 г, "Дързост и красота" не слиза от ефира на БНТ и ще продължава. Новината е, че все повече се приближаваме до номерацията на излъчваните епизоди в САЩ. "Докато се снима "Дързост и красота", БНТ ще излъчва епизодите". Защото "Дързост и красота" е "международен феномен", бягство от личните и ежедневни проблеми в друга среда - дръзка и красива...- споделя редакторката Антоанета Крумова, която десет години обработва сериала в програмата на БНТ. Една от тайните е, че почти всички актьори от сериала пеят и изнасят концерти, посрещани като звезди от екзалтираната публика например в Ротердам, Холандия.  Според режисьорката на дублажа Людмила Кръстева въпреки завоите, проблемите и изненадите, "Дързост и красота" винаги предлага оптимистично решение на ситуацията в   сюжета, затова въздейства позитивно на аудиторията, което е важно. "Дързост и красота" е семеен, романтичен, социален. Новината, която сподели екипът, обработващ епизодите в БНТ е, че "Дързост и красота"  е единственият телевизионен сериал в света, който изпълнява хуманна мисия, предоставяйки роля на умствено изостанал актьор -  героят Кевин от  "Бикини бар". /По думите на американските колеги-актьори, той след всяка заснета сцена очаквал от тях редовните стимулиращи похвали с думите "А къде ми е прегръдката?"/. Това е и причината за една от многото награди на сериала, а имено на Националното общество за умствено и физически непълноценни индивиди в САЩ.  За да не ограничава аудиторията, "Дързост и красота" е един от малкото сериали, които се разпространяват задължително със субтитри, за да може да обхване всички категории зрители....И успява!

Какво ще се случва в следващите епизоди остава вечната загадка в дългата история на Форестър...

Все още няма коментари. Напиши първия коментар

Клипове от "Дързост и красота"

Снимки от "Дързост и красота" (4)

рекламирай тук