ТВ

Анатомията на Грей

Жанр Семеен, Сериали
Участват Елън Помпео, Сандра Оу, Кейт Уолш, Катрин Хейгъл, Патрик Демпси
Година 27 март 2005
Времетраене 40 минути
IMDB

„Анатомията на Грей“ (на английски: Grey's Anatomy) е американски сериал, носител на наградите Еми и Златен глобус.

Главен персонаж в сериала е Д-р Мередит Грей, отначало стажант по хирургия в болницата Сиатъл Грейс в Сиатъл.

Заглавието на сериала е препратка към името на един от най-известните английски учебници по медицина, чийто автор носи името на главната героиня - Грей.

Основният персонаж е стажантката по хирургия Мередит Грей. Тя се опитва да се пребори с несправедливостта на живота с помощта на своята най-добра приятелка Кристина Янг, както и другите стажанти – Джордж О'Мали, Изабел (Изи) Стивънс и Алекс Карев.Техен наставник е наричаната „нациста“ Миранда Бейли.

В основата на сериала стои любовната история между Мередит и един от лекарите в болницата Сиатъл Грейс – Дерек Шепърд.

"Анатомията на Грей" е сериал за интензивността на едно медицинско обучение, но в същото време не липсват и забавни и секси, а понякога и доста болезнени, моменти от животите на хора, които тепърва предстои да открият, че нито медицината, нито отношенията между хората могат да бъдат характеризирани с точно определени термини. Истинския живот е с малко по-сложна анатомия.

В превод Грей означава „сив“, което се покрива с основната идея на филма – че в живота няма „черно“ и „бяло“, а само сиво, защото всяка постъпка може да се разглежда от две страни.

Все още няма коментари. Напиши първия коментар

Клипове от "Анатомията на Грей"

Снимки от "Анатомията на Грей" (4)

рекламирай тук