ТВ

Дарма и Грег

Жанр Комедия, Сериали
Участват Джена Елфман, Томас Гибсън, Шей Д\\\'Лин, Джоел Мъри, Мими Кенеди
Година 1997–2002
Времетраене 30 минути
IMDB

Дарма (Джена Елфман) е дъщеря на вече поостарели и поулегнали хипита, Грег пък (Томас Гибсън) e син на богати сноби - републиканци от Сан Франциско. Двамата се женят скоропостижно в Лас Вегас още на първата си среща.

Животът им като семейство е изпъстрен с всички нюанси на понятието конфликт. Но както е казал мъдрецът – противоположностите се привличат. Шоуто ни прави свидетели на безкрайните им разправии, но и компромиси, които предприемат и двамата в името на оцеляването на семейното гнездо и горещото чувство, което ги свързва.

Като "дете на цветята" Дарма учи Грег да търси щастието в преживяванията, а не в печеленето и трупането на пари. Родителите й (Аби и Лари) не я пуснали на училище и я обучавали у дома. Ето защо тя има сериозни пропуски в познанията си за света, литературата и общуването с непознати. Но за чувствата, езика на сърцето и щастието знае много. Дхарма, както се изписва името на героинята в оригинал, означава универсален закон за живота, правило, според което животът трябва да бъде изживян. Някои разклонения на индуизма тълкуват Дхарма като чистата истина.

Животът на Грег преди женитбата му е бил прекалено конвенционален, включително и харвардското образование. Той все още се шашка от ексцентричните постъпки на жена си, от свободния й начин на разсъждение и общуване. Но по душа е добряк и желае да научи за живота това, което не може да бъде овладяно в студентските аудитории, нито в разговори с досадни моралисти като родителите му...

Сред основните персонажи на сериала са Кити – майката на Грег (Сюзън Съливан), баща му Едуард (Мич Райън), майката на Дарма - Абигейл (Мими Кенеди) и баща й - Лари (Алан Ракинс). Приятелката на Дарма е Джейн (Шей Д'Лин), а близкият приятел на Грег е Пийт (Джоел Мъри).

Все още няма коментари. Напиши първия коментар

Клипове от "Дарма и Грег"

Снимки от "Дарма и Грег" (4)

рекламирай тук