ТВ

БунтАРТ

Жанр Журнал, Предавания
Режисьор Любомир Печев
Участват Светослав Данов - Чочо, Сандра Блажева, Десислава Маджунова, София Софрониева, Леда Гочева, Антон Кирков и Вилиан Бецов
Времетраене 30 мнути

БунтART e телевизионна продукция, която по нов и неочакван начин разказва за живота на младите. Проектът се реализира като крос-медия - едновременно в ефирна ТВ-форма (БНТ1), в интернет (в партньорство с портала Дневник.bg) и онлайн-радио формат (партньорство с „Тангра мега рок” (radiotangra.com).

БунтART представя резултатите от първия си летен кастинг – дузина младежи на възраст между 15 и 26 години се срещат в реални ситуации с ефектни приключения и смели предизвикателства. Открито се обсъждат теми, които тийнейджърите и младежите обикновено коментират само в своята приятелска среда: отношенията с родителите, плановете за образованието и бъдещето, примамливостта и опасността на наркотиците, младежкото насилие, секса, любовта.

Героите на БунтART идват от различни сфери на образование, интереси, семеен и социален произход. Съзнателно са подбирани без специфичен професионален опит в изпълнителските изкуства и медиите, за да се избегне всяка вторичност и режисирано присъствие. Към групата в България се присъединяват и младежите-стрингъри (ученици и студенти в Холандия, Дубай – ОАЕ, Шотландия, САЩ, Чехия), които с интернет репортажи, включвания по Skype, с помощта на социалните мрежи и други онлайн-форми, ще внасят глобална перспектива към живота на млади хора от различни страни на Европа, САЩ и Азия, както и за събития от младежката арт-сцена на тези държави.

Все още няма коментари. Напиши първия коментар

Клипове от "БунтАРТ"

Снимки от "БунтАРТ" (6)

рекламирай тук