ТВ

Зелената линейка

Жанр Reality, Предавания
Режисьор Пламен Николов
Участват Ива Димитрова, Цветелина Станчева
Времетраене 45 минути

„Зелената линейка”
инициатива на БНТ и „Денят отблизо”, която се реализира, чрез телевизионно риалити.

ИДЕЯ: „Денят отблизо” близо до вас! Своеобразната зелена линейка на БНТ и лекарите от „Денят отблизо” отиват при хората. БНТ, чрез своята зелена линейка ще даде възможност всеки, който желае да провери здравното си състояние, да свери своя здравен часовник, да се информира, да открие на време проблемите, да научи повече за вредните фактори на здравето и как да живее по-здравословно. Водещите специалисти, идват със „Зелената линейка” на БНТ, която носи повече здраве!

СЪЩНОСТ: Това е инициатива най-вече за превенция на социално-значимите заболявания, повишаване здравната информираност и промотиране на здравословния начин на живот. възможност за пряк контакт на хора, живеещи в отдалечени места със водещи български специалисти. Много от хората в малките населени места нямат ежедневен достъп до водещите специалисти у нас, до съвременни диагностични методи. БНТ ще им дадат тази възможност.

В тези срещи отблизо консултантите ще се чуят реалните проблеми на хората, ще ги консултират и прегледат, ще да ги научат как да живеят здравословно. Дейностите ще включват различни преносими тестове, мобилна апаратура, Възможностите и вариантите на прегледи са много – дерматологични, кардиологични, стоматологични и др. С новите методи за изследване на място могат да се проверяват важни за здравето показатели.
Зелената линейка заедно с лекари от различни специалности, консултанти на предаването, пациентски организации, лаборанти и др. ще посещава различни населени места, училища, студентски град например и други места, където ще осъществява превенция.

Все още няма коментари. Напиши първия коментар

Клипове от "Зелената линейка"

Снимки от "Зелената линейка" (1)

рекламирай тук