ТВ

Ало, ало

Жанр Комедия, Сериали
Участват Гордън Кей, Кармен Силвера, Роуз Хил, Вики Мишел, Франческа Гоншоу, Сю Ходж
Година 1982–1992
Времетраене 30 минути
IMDB

Култовата ситуационна комедия "Ало, ало", посветена на френската съпротива по време на нацистката окупация, предстои да бъде показана за пръв път в Германия.

Всички осем сезона от комедията на ББС, които вървяха от 1982 до 1992 г., са били продадени на германската телевизия ProSiebenSat1.

Говорител на ББС каза, че досега филмът не е бил излъчван в Германия заради съдържанието му.

Всички 83 епизода, които представят в смехотворна светлина Гестапо, френската съпротива и британските военни, ще бъдат дублирани на немски. Не е ясно дали оригиналните акценти, които придават изключителен колорит на героите, ще бъдат пресъздадени в немската версия.

"Ало, ало" е една от най-успешните комедии, правени от ББС и вече е любим сериал в над 50 държави, отбелязва Изабел Хелле от британската медийна корпорация, която отговаря за немскоезичните страни.

Наистина сме развълнувани, че ProSiebenSat1 решиха да вземат всички епизоди, допълва тя.

Комедията по сценарий на Дейвид Крофт и Джеръми Лойд е базирана на преследването от страна на германците на загадъчна картина, наречена "Грешната Мадона с големите бомби" (The Fallen Madonna With The Big Boobies).

Ситкомът изобилства от култови фрази като "Слушайте много внимателно, няма да повтарям" (на най-изтъкната местна активистка на френската съпротива), както и с поздрава "Добриутро" (good moaning), редовно отправян от британски агент, който говори доста лош френски.

Основен герой на филма е Рене Артоа, собственик на кафене във френско градче. Ролята е изиграна от Гордън Кей. Неговата съпруга във филма се казва Едит и бе изиграна от Кармен Силвера, която почина през 2002 г.

През 2007 г., по случай 25-годишнината от създаването на сериала, е направен документален филм, включващ нови сцени, снимани на живо пред публика. Филмът се казва "Завръщането на Ало, Ало!".

Все още няма коментари. Напиши първия коментар

Клипове от "Ало, ало"

Снимки от "Ало, ало" (1)

рекламирай тук