ТВ

Вяра и общество с Горан Благоев

Жанр Развлечения, Предавания
Режисьор Росен Елезов
Участват Горан Благоев
Времетраене 60 минути

„Вяра и общество” е едночасово седмично предаване, което се излъчва на живо всяка събота от 17.00 часа по БНТ 1. Повторението е в неделя сутрин по БНТ Свят. От този сезон вие, нашите зрители, ще може да задавате директно в ефир своите въпроси и да споделяте мненията си по дискутираните теми.

Амбицията на предаването е да представи най-голямото традиционно вероизповедание в България - православието, като част от съвременната ни култура с всичко онова, което то предлага или ни се иска да предложи. Както и досега, ще останем верни на своя публицистичен стил, без да спестяваме всичко онова, което предизвиква недоумения и обърквания в обществото по отношение на Българската православна църква. Предвиждаме и директни вкючвания от различни знакови места в София и страната – средища на истинската духовност. Ще бъдем и там, където съществуват актуални проблеми, по които можем да помогнем.    
     
Освен че се развива като магазинно предаване за православна публицистика и култура, „Вяра и общество” излиза от необятната сфера на православната духовност, за да потърси проявленията на вярата и сред представителите на другите традиционни религиозни общности у нас – мюсюлмани, католици, протестанти, армено-грегориани и евреи. Естествено, една от целите ни е да популяризираме и примерите на диалог и съжителство между различните изповедания в България. Използваме и всяка възможност да ви предложим материали за различни светини по света, свързани с монотеистичния култ, както и за живота на другите християнски църкви.
     
От тази есен рубриката ни „Неделно евангелие” вече ще се излъчва самостоятелно – в неделя, от 8.00 часа сутринта. Така ще бъдем в помощ на тези от вас, които се подготвят за неделната литургия или не могат да присъстват на нея.


Екипът на „Вяра и общество” ви очаква пред малкия екран в събота от 17.00 и в неделя от 8.00 с рубриката „Неделно евангелие”!

Все още няма коментари. Напиши първия коментар

Клипове от "Вяра и общество с Горан Благоев"

Снимки от "Вяра и общество с Горан Благоев" (1)

рекламирай тук